dilluns, 5 de maig de 2014

Ídols Emmascarats

Ídols emmascarats (Maria S. Dauder)

Els nens superdotats són el fruit més bonic de l’arbre de la humanitat […] a la vegada són els que corren el perill més gran, ja que pengen de les branques més fràgils i, amb freqüència, es trenquen.
Carl Jung
Sensibilitat, fragilitat, por i pànic, incertesa, vulnerabilitat, inseguretat, debilitat...  tot i que aparenten prepotència, lideratge, poca empatia,  orgull, inestabilitat, seguretat.  Les aparences enganyen. Res és el que sembla i ningú és el que aparenta. Ves, qui havia de dir que el dr. Jekyll es transformaria en Mister Hyde; que el periodista tímid Clarck Ken era Superman,... entre d’altres personatges de ficció que mai estan lluny de la realitat, en el fons!
Doncs aquesta colla de persones que sempre s’han sentit incompreses en el nostre món per pensar més enllà dels altres; per saber més coses que ningú; per tenir interessos llunyans als del món que els envolta; per ser ídols i herois de la seva família i amics de veritat,... vénen a ser Clarck Kens, perquè darrere la seva timidesa i inseguretat aparents, s’hi amaguen disfressades les forces –en aquest cas intel.lectuals- capaces de salvar la humanitat!

Per tant, fem el favor entre tots de prendre cura d’aquest col·lectiu que té tant i tant per aportar, però a qui costa tant i tant obrir-se al món i treure’s la carota de súper heroi  -per por a rebre més cops de massa dels que donava i rebia l’home de Cromanyó. Ajudem, ja des que són infants aquesta colla de cervells especials i diferents, a créixer amb felicitat i a perdre aquesta por que els fa tan vulnerables. A la fi, són, ni més ni menys, que  ídols emmascarats que voldrien lluitar per acabar amb el contrasentit que habita, cada cop més, en el nostre món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada